Apple priprema pametne naočale

Arsenalu uređaja koje Apple svake godine predstavlja tijekom sljedećih dvanaest mjeseci mogli bi dodati još jedan potpuno novi uređaj. O njihovim pametnim naočalama slušamo godinama, no čini se kako je čekanju kraj i da će na konferenciji na kojoj će predstaviti sljedeću generaciju iPhonea predstaviti i svoje prve pametne naočale, odnosno uređaj za proširenu i virtualnu stvarnost.

Kako je riječ o Appleu koji pokušava curenje informacija o svojim uređajima svesti na minimum, još dosta toga nije poznato, no čini se kako će prvi model biti napravljen slično kao i Oculusove naočale, a podržavat će proširenu i virtualnu stvarnost.

Ranije ove godine na mreži su se pojavili neki nacrti i skice kako bi taj uređaj mogao izgledati, a na temelju tih nacrta dizajner Ian Zelbo napravio je rendere koji nam pokazuju potencijalni dizajn Appleovih AR/VR naočala. Dakle, nije riječ o dizajnu koji je procurio iz Applea, već je ovaj dizajner na temelju dostupnih podataka napravio render koji bi mogao biti isti, sličan, ali i različit od konačnog modela, javlja Zimo.

Dizajn otkriva uređaj sa staklenim vizirom unutar kojeg je moguće uživati u sadržaju virtualne stvarnosti, ali i proširene stvarnosti kao i bočno remenje koje podsjeća na remen Appleova sata. Prema svim dosadašnjim informacijama, Appleove naočale bit će namijenjene samo onima dubljeg džepa te se očekuje premium cijena. Ime uređaja nije poznato – godinama se govori o Apple Glasses, dok je Zelbo zamislio malo drukčiji naziv Apple View.

Koliko su njegovi nacrti točni, trebali bi saznati već u rujnu sljedeće godine.

Prema više izvora povezanih s kompanijom, nakon ovog uređaja već godinu ili dvije poslije možemo očekivati pametne naočale koje će izgledati kao i klasične naočale za vid ili sunčane naočale i koje će imati samo podršku za proširenu stvarnost.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here