Australija proširila istragu zbog Đokovićevih laži. Mogao bi u zatvor na pet godina

Australska vlada proširila je istragu protiv Novaka Đokovića nakon što je srpski tenisač noćas u podužoj objavi na Instagramu priznao da se zaražen kretao u javnosti.

Australski portal The Age javlja da službenici imigracijskog ureda razmatraju Đokovićevo kršenje izolacije u Srbiji, netočne informacije o putovanjima koje je dao policajcima po dolasku u Australiju te nepoklapanja datuma testiranja na covid. Zbog svega toga, a osobito zbog laganja o prijašnjim putovanjima graničnoj policiji, prvom tenisaču prijeti do pet godina zatvora.

Ministar imigracije Alex Hawke i dalje nije donio odluku o tome hoće li ukinuti vizu Đokoviću, a nakon što je objavljeno da je zaražen bio među ljudima, Hawke je svoju odluku odgodio. On ima pravo ukinuti Đokovićevu vizu koju mu je sud odobrio. Ministar to može napraviti zbog činjenice da je Đoković lagao da nije putovao nikamo 14 dana prije dolaska u Australiju, a bio je u Španjolskoj.

Osim toga, Hawke može deportirati Đokovića i zbog, kako australski zakon kaže, “vlastite procjene o osobi”. Odluku je trebao donijeti danas, ali ju je odgodio nakon što su Đokovićevi odvjetnici donijeli novi dokazni materijal.

Ostali članovi australske vlade smatraju da čitav ovaj cirkus traje predugo i da bi Hawke trebao odlučiti što prije, ali izvori The Agea tvrde da će to trajati još nekoliko dana. To znači da i dalje nije jasno hoće li Đoković igrati na Australian Openu koji počinje u ponedjeljak. On bi svoj prvi meč trebao odigrati u ponedjeljak ili u utorak.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here