Australska vlada: Prođe li Đokoviću žalba, svejedno ga opet možemo odmah privesti

Danima traje kaotična situacija oko Novaka Đokovića u Melbourneu. Prvi igrač svijeta se trenutačno nalazi u imigracijskom pritvoru, a u ponoć po našem vremenu će nakon saslušanja doznati odluku suda kojem su se žalili njegovi odvjetnici.

Doznat će može li ostati u Australiji ili će biti deportiran.

Srpski mediji su objavili izvješće australske vlade oko slučaja Đoković, a posebno su zanimljive dvije stavke.

“Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može ući u Australiju. Postoje kriteriji po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge za odbiti vizu. Nitko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno”, navodi se u odgovoru vlade, a najvažnija stavka glasi:

“Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantene na slobodu, mi ga i dalje možemo staviti u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu ne jamči da ga vlasti Commonwealtha neće opet privesti.”

Podsjetimo, prvi tenisač svijeta dobio je izuzeće Australian Opena od strogih epidemioloških mjera, ali mu je australska granična policija po slijetanju u zračnu luku otkazala vizu. Đoković nije imao dovoljno čvrste dokaze kojima bi dokazao da su postojali razlozi za njegovo izuzeće, nakon čega mu je zabranjen ulazak u zemlju.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here