Barbarić: Definitivno moramo biti puno odlučniji i hrabriji

U subotu na Grbavici s početkom u 20:30 sati Željezničar će ugostiti Široki Brijeg u derbiju 27. kola Premijer lige BiH.

Ovo je za nas jako bitna utakmica, kao i sljedeće dvije koje će odrediti tijek prvenstva i vrlo vjerojatno konačni plasman. Mi definitivno moramo biti puno odlučniji, ući maksimalno koncentrirani u ovaj susret i tražiti pozitivan rezultat, poručio je šef stručnog stožera Plavo-bijelih Ivica Barbarić na konferenciji za medije održanoj u petak ujutro.

I Željezničar i Široki Brijeg novi derbi dočekuju u određenoj krizi rezultata. No, obje su momčadi u potpunosti u borbi za izlazak na europsku scenu i može se očekivati kako će i ovaj derbi biti pravi mamac za navijače i ljubitelje nogometa.

Sada sve ostavljamo ad acta. Moramo pokazati odlučnost, hrabrost i raditi ono što nalaže situacija. To je naš stav i kroz to ćemo tražiti svoju priliku u derbiju na Grbavici, istaknuo je Barbarić

Naglasio je kako nema većih problema po pitanju igračke križaljke.

Gotovo svi igrači su u pogonu, ali neki su imali virozu i bili su odsutni s treninga. Međutim, jedini igrač koji neće biti na raspolaganju za utakmicu je virozni Mihael Kuprešak, otkrio je Barbarić.

Medijima se obratio i desni bočni igrač Moris Valinčić istaknuvši kako su igrači svjesni situacije i značaja triju velikih derbija u sljedećih deset dana.

Svaka utakmica i svaki bod do kraja su iznimno važni u borbi za Europu. Znamo koliko nam znače ove tri utakmice. Važan je svaki duel, svaka minuta i sitnice odlučuju u toj borbi za Europu, naglasio je Valinčić.

Dodao je kako su obje momčadi u posljednje vrijeme u lošijoj formi.

Željezničar je u krizi baš kao i mi, ali sigurno je kako oni u svojoj momčadi imaju dosta dobrih pojedinaca koji mogu igrati u nekim jačim ligama. Očekujem jednu jako dobru utakmicu na Grbavici, zaključio je Valinčić.

Zanimljivo, uloga djelitelja pravde na Grbavici pripala je sarajevskom sucu Irfanu Peljti, kojem će asistirati kolege iz Mostara Amer Macić i Davor Beljo, dok je četvrti sudac Miloš Gigović iz Gradiške.

Derbi iz Doline ćupova izravno će prenositi ArenaSport.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here