Benjamin Mendy završio u jednom od najnasilnijih zatvora u Engleskoj

Branič Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) optužen je za sedam silovanja u kolovozu 2021. Mendy je 2018. s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, a sada ga se tereti za sedam silovanja četiri žene i za seksualni napad na petu ženu.

Sedma optužba za silovanje dolazi od nove tužiteljice koja ga tereti za napad u srpnju prošle godine.

Prijašnje optužbe odnose se za razdoblje između listopada 2020. i kolovoza 2021. godine.

Od kolovoza je u zatvoru, a sudit će mu se 24. siječnja. Mendyja je suspendirao i Manchester City, uklonjen je iz FIFA-ine videoigre, a ovog utorka je prebačen iz zatvora u Liverpoolu u drugi u Manchesteru. Tamo će, unatoč protokolima sigurnosti, biti na meti drugih zatvorenika.

Mendy je pušten iz zatvora HMP Altcourse prije Badnjaka, a sada je u manchesterskom zatvoru Strangeways, koji se smatra jednim od najsurovijih i najnasilnijih u Engleskoj.

“Nije mogao ni sanjati da će iz privatnog zatvora sletjeti ovdje, u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj. Velik mu je problem i to što ovdje ima puno navijača Manchester Uniteda”, rekao je neimenovani izvor za The Sun i dodao:

“Tjednima će vrištati njegovo ime. Neće moći spavati, pogotovo jer je optužen za seksualne prijestupe. Ima tu i navijača Cityja, no oni ga neće braniti jer je optužen za silovanje.”

Mendy je postao najskuplji obrambeni igrač u povijesti 2017. kada je Manchester City platio Monacu za njega 52 milijuna funti (oko 60 milijuna eura). Prije toga je francuski nogometaš od 2013. do 2016. bio u Marseilleu, gdje je došao iz Le Havrea.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here