Blagica Leko nova ministrica financija ŽZH

Na osmoj (hitnoj) sjednici Skupštine ŽZH koja je započela u ponedjeljak u 13 sati kao nova županijska ministrica financija, po prijedlogu predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića, izabrana je Blagica Leko.

Današnja sjednica hitnog je karaktera iz razloga što je dosadašnji ministar financija ŽZH Toni Kraljević dao ostavku zbog prelaska na mjesto federalnog ministra financija. Njegovu ostavku prihvatio je predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović i Skupštini sukladno procedurama predložio ime nove ministrice, istaknuo je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Riječ je o Blagici Leko koja je do sada obnašala funkciju savjetnice u županijskom Ministarstvu financija.

Dodao je kako županijski proračun zbog upražnjenog mjesta ministra financija nije “trpio”.

Riječ je o vrlo kratkom razdoblju tako da Proračun nije ‘trpio’, ali stala su sva plaćanja. Da bi u našoj županiji platili neke račune potpisnik mora biti predsjednik Vlade i ministar financija i zbog toga smo požurili sa sjednicom da bi Županija mogla neometano nastaviti raditi, odnosno da bi se mogle izvršavati tekuće obveze, kazao je Jelčić.

Podsjetio je kako je ovo već osma sjednica Skupštine ŽZH.

Kao što znate, većinu čini HDZ BiH, imamo dosta dobre odnose s našim partnerima u Skupštini, trudimo se raditi transparentno i sve što radimo dajemo na uvid. O nekim novim projektima trenutno ne mogu nešto posebno reći, ali evo imamo novog predsjednika Vlade, novu Vladu općenito, dosta smo zanovili ministre, dao bih im još malo prilike da uđu u samu materiju i pokažu zašto smo ih doveli, a ja sam uvjeren da tu ima puno lijepih i dobrih stvari za pokazati i učiniti, ocijenio je predsjednik Skupštine.

Spomenuo je i pročistač otpadnih voda u Širokom Brijegu, čiji se radovi privode kraju.

To je više pitanje za lokalnu vlast, ali ono što mogu reći “punih usta” je to da lokalne jedinice i Županija surađuju jako dobro, upotpunjuju se, te da oni u našoj županiji imaju partnera u financijskom i svakom drugom smislu, kazao je Jelčić.

IZVORFENA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here