Britanac ubijao pedofile i silovatelje. Do smrti će biti zatočen u staklenoj ćeliji

Jedan od najopasnijih serijskih ubojica u Velikoj Britaniji, Robert Maudsley, umrijet će u podzemnoj ćeliji nakon što je odbijena njegova posljednja molba da živi zajedno s drugim zatvorenicima.

Trenutno se nalazi u privatnoj ćeliji u podrumu zatvora, a tamo će ostati sve dok ne umre.

Odluka je donesena jer se smatra suviše opasnim za ostale zatvorenike i čuvare.

“Prošlog mjeseca su ga odbili, ali on se žalio na odluku i želio je provesti Božić u prisutnosti drugih ljudi. Ipak, odgovorili su da je to posljednji put da mu je rečeno ne”, prenose lokalni mediji izjavu zatvorskog izvora.

Maudsley sada mora provesti ostatak svojih dana u ćeliji veličine 5.5 x 4.5 metara, koja je napravljena posebno za njega 1983. godine – zaštićena je neprobojnim staklom.

Tamo svaki dan provodi 23 sata.

Maudsley je počinio prvo ubojstvo kao 21-godišnjak. Ubio je Johna Farrella. Naime, Farrell je bio silovatelj i Maudsleyju je pokazao slike djece koje je seksualno zlostavljao.

Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje te je poslan u bolnicu Broadmoor.

Maudsley se općenito držao izvan problema prvih nekoliko godina iza rešetaka, prije nego što su se on i njegov kolega zatvorenik David Cheeseman zatvorili u ćeliju sa zlostavljačem djece Davidom Francisom kojeg su mučili do smrti prije nego što su njegovo tijelo objesili da ga zatvorski čuvari vide. Maudsley je osuđen za ubojstvo iz nehaja.

Godine 1978. Maudsley je zadavio i izbo Salneyja Darwooda, koji je bio u zatvoru jer je ubio svoju ženu. Sakrio je Darwoodovo tijelo ispod kreveta prije nego što se ušuljao u ćeliju pedofila Billa Robertsa, koji je seksualno zlostavljao sedmogodišnju djevojčicu. Ubo je Robertsa, izrezao mu lubanju i razbio mu glavu o zid.

Lažno je optužen da mu je pojeo mozak.

Nakon toga je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here