Čavara: Sankcije su kontraproduktivne, napravit će heroje u srpskom narodu

“Dodik je vukao potez po potez kako bi se suprostavio ‘Bošnjacima, građanima, unitaristima’ u institucijama Bosne i Hercegovine”, kaže predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara odgovarajući na pitanje je li sankcionirani član Predsjedništva priželjkivao uvođenje sankcija.

“Mislim da nisu na razini na kojoj su bile najavljene. Mislim da neće donijeti nikakav rezultat ako im je cilj nešto drugo, osim da od ovih koji su sankcionirani naprave žrtve, heroje srpskom narodu i Republici Srpskoj”, poručio je predsjednik FBiH.

Čavara je dodao kako je ranije iskustvo to pokazalo, jer je, kako je rekao, to područje (RS) više okrenuto ka istoku zbog bombardiranja od strane SAD. Pojasnio je i da prethodne sankcije nisu naštetile Dodiku jer on ima većinsku podršku u Republici Srpskoj.

“Može se reći da je on priželjkivao ovo. Ne znam o čemu je razmišljao, ali može se reći da je vukao potez po potez kao odgovor na preuzimanje institucija BiH od strane Bošnjaka, građana, ne znam kako se zovu-unitarista. I onda je vukao potez po potez kako bi zaštitio RS od odluka tih preuzetih institucija BiH”, rekao je Čavara za N1.

Smatra i da su sankcije kontraproduktivne, i ne vidi razlog za sankcije kadra HDZ-a BiH.

“Ne vidim razloga, HDZ i HNS predvođeni Draganom Čovićem su jedini kohezoni faktor jedini istinski opredjeljeni i za EU i NATO. Ako kaznite one koji jedini rade na tome onda to gubi svaki smisao“, zaključio je Čavara.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here