Čelnik FIS-a: Utrke poput one na Sljemenu uništavaju naš sport. To je neprihvatljivo

Direktor utrka Svjetskog kupa za skijaše Markus Waldner vrlo je oštro prokomentirao ovogodišnju sljemensku utrku. Podsjetimo, ženski slalom vozio se u vrlo lošim uvjetima, dok je muški uoči starta odgođen za dan kasnije, a zatim sutradan prekinut i otkazan nakon što je 19 skijaša odradilo svoju vožnju.

“Vidjelo se na pregledu staze da se ondje nije moglo utrkivati. Bilo je 60 vozača na startu, a staza je bila dobra za njih 10. Takve utrke uopće ne smiju krenuti”, započeo je Waldner, koji je u vrijeme muške utrke na sljemenu bio u Adelbodenu pa ga je mijenjao Emmanuel Couder.

“Neprihvatljivo je kako su se stvari ondje odvijale. Nema kompromisa, Couder je u ovom slučaju trebao imati završnu riječ, no lokalni organizatori i naš prijatelj Pavlek preuzeli su kontrolu, bili su agresivni, cijeli proces odlučivanja bio je neispravan”, dodao je.

Osvrnuo se i na žensku utrku i poručio da ovakve utrke uništavaju skijanje: “Ženska utrka bila je na granici regularnog. Na stazi je bilo više lišća nego snijega. Nećemo ovo uzeti zdravo za gotovo. Vidjet ćemo što ćemo napraviti u budućnosti. Ovako se ne mogu voziti utrke Svjetskog kupa. Ovo je loša reklama za naš sport, uništava ga.”

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here