Četiri razloga zašto ne bismo trebali baciti tekućinu od kiselih krastavaca

Većina osoba izlije u odvod tekućinu u kojoj su se kiselili krastavci, nakon što pojedu i posljednji plod iz staklenke. No, jeste li znali da se ova tekućina može ponovo iskoristiti? Dajemo vam četiri super ideje koje će vam iskoristiti pokoju kunu u kućnom budžetu.

Imajte na umu i da tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, štiti od prehlade, a ubija i štetne bakterije u želucu.

1. Sastojak za marinadu

Planirate ispeći savršeno sočne i ukusne svinjske kotlete? Marinirajte meso u tekućini od kiselih krastavaca! Kiselost tekućine će prodrijeti dublje u meso, te ga omekšati i učiniti slasnijim.

2. Zamjena za ocat

Ako vam je ponestalo octa, salatu možete napraviti i s nešto ove kisele tekućine. Umiješajte malo ove tekućine dresingu koji ćete potom preliti preko omiljene salate.

3. Brzopotezno kiseljenje povrća

U tekućinu od kiselih krastavaca možete staviti i neko drugo povrće poput očišćene cvjetače, mrkvi ili crvenih paprika, pa tako pohranite u hladnjak na nekoliko sati i osigurajte si kiselo povrće.

4. Dodatak za koktele

Ako pripremate koktel koji traži nešto maslinovog soka, isti možete zamijeniti s tekućinom od kiselih krastavaca. U razgovoru s jednom od najboljih barmenica na svijetu Chanel Adams doznali smo i da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje shootersa viskija i tekućine koja je u Hrvatskoj češće dio zimnice, a ne barske ponude. Staklenka s kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u hladnjaku, ali ne znaju svi da je “kiselkasti sok” riznica zdravlja.

Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca – što se nazva „pickleback“. U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here