Čilić nezaustavljivo u finale Moskve, lovi 20. titulu u karijeri

Hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP – 41.) plasirao se u finale ATP turnira u Moskvi svladavši Litvanca Ričardasa Berankisa 6:3, 6:4 (ATP – 107.) nakon jednog sata i 30 minuta igre.

Ovo je ukupno 34. finale za Čilića na ATP Touru u karijeri, a ima 19 titula.

Čilić je dvostruki osvajač Moskve, slavio je 2014. i 2015. godine pobjedama protiv Roberta Bautiste Aguta.

U finalu će igrati protiv boljeg iz ruskog dvoboja Karen Hačanov – Aslan Karacev. Zanimljivo, dosada se sa svakim od njih susreo po jednom i ostvario pobjedu i to u Cincinnatiju. Hačanova je svladao 2018., a Karaceva ranije ove godine.

Za prvi set odlučujućim se pokazao sam početak. Čilić je u prvom gemu uspio spasiti dvije “break-lopte”, da bi odmah u sljedećoj igri oduzeo servis Litvancu, a to se pokazalo bio i jedini “break” u toj dionici igre. Imao je Čilić još tri prilike za oduzimanje servisa Berankisu kod rezultata 4-1 koje nije iskoristio.

Početak drugog seta bio je mnogo neugodniji jer je Berankis oduzeo servis Čiliću, no Čilić je u sljedećoj igri odmah uzvratio, da bi svaki igrač držao svoj početni udarac do rezultata 4-4. Tada je Litvanac iskazao stanovitu nervozu na svom servisu što je Čilić znao iskoristiti za “break” i servis za meč. Berankis je s nekoliko dobrih poteza stigao do 15-40 te je stvorio dvije prilike za povratak u dvoboj, no Čilić je odgovorio na pravi način. S četiri odlična prva servisa otklonio je prijetnju i stigao do pobjede.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here