Ćorluka: Grupacija Violeta je u pregovorima oko akvizicije jedne tvrtke

”U pregovorima smo oko akvizicije jedne proizvodne tvrtke u zapadnoj Europi”, izjavio je poduzetnik iz Gruda Petar Ćorluka. Ranije je izjavio da vrijednost investicije iznosi oko 20 milijuna eura.

Vlasnik Violete i Laste govorio je u planovima njegove kompanije za 2022. godinu.

Grupacija Violeta do sad se bavila proizvodnjom higijenskih potrepština, tekućeg programa i distribucijom poznatih svjetskih brendova. Kao i prethodnih godina, nastavljamo istraživati tržište i ulagati u razvoj novih proizvoda te unaprijediti postojeći asortiman. Također, finaliziramo ulaganje u prehrambenu industriju u Čapljini.

Tvornica Lasta već je krenula s radom, proizvodnja je u tijeku. Zahtjevi su visoki i sve mora biti spremno kako bi izašlo na tržište početkom 2022. godine. Svi Lasta proizvodi će biti finalni kad se potvrdi visoki standard kvalitete koji Violeta već ima.

U ovoj situaciji smo vidjeli da je domaća proizvodnja hrane jako bitna te nam je cilj zadovoljiti domaće tržište svojom cjelokupnom ponudom. Osim ulaganja u proizvodnju hrane, u pripremi su i neke druge investicije u proizvodnju koje bi ojačale našu konkurentnost na tržištu. Također, u pregovorima smo oko akvizicije jedne proizvodne firme u zapadnoj Europi, kazao je Ćorluka, između ostaloga, u razgovoru za Business Magazine.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here