Čović: Vjerujem u postizanje dogovora. BiH je potrebna hitna stabilizacija političkih prilika

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas u Vitezu na sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna. Iz HDZ-a BiH priopćeno je da je sjednica održana u proširenom sastavu, te su istoj, osim članova Županijskog odbora, nazočili i predsjednici općinskih odbora HDZ-a BiH, općinski načelnici, ministri, zastupnici i izaslanici na svim razinama vlasti, imenovani na prijedlog HDZ-a BiH.

-Sastanak je otvorio predsjednik Županijskog odbora Radoje Vidović koji se osvrnuo na funkcioniranje parlamentarne većine u ovoj Županiji. Sjednica je protekla u raspravi o aktualnoj političkoj situaciji kao i tekućim problemima, prijedlozima te informacijama iz svih općina ove Županije, priopćeno je.

Dodaje se da je razgovarano o stanju i aktivnostima koji se provode na području županije kroz izvršnu i zakonodavnu vlasti ali i samoj suradnji s dužnosnicima i institucijama viših razina.

Na sjednici su se dotaknule i sve životno bitne teme, te aktivnosti unutar stranke gdje je naglašeno što je potrebno vidno poboljšati u budućem razdoblju.

Čović je podržao plan aktivnosti Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, uz naglasak kako će se nastojati prepoznati načini kako veće razine vlasti, u kojima djeluju dužnosnici HDZ-a BiH, mogu aktivnije pomoći pri rješavanju i realizaciji određenih projekata.

-Govoreći o ključnom političkom pitanju, reformi izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini i rješavanju najveće postdaytonske političke krize, predsjednik Čović je naglasio da je konstitutivnost triju naroda i njihovo legitimno predstavljanje temelj Daytonskog-pariškog mirovnog sporazuma. Hrvatski narod kroz reformu izbornog zakonodavstva mora ostvariti potpunu Ustavnu jednakopravnost, priopćeno je iz HDZ-a BIh.

„Vjerujem u postizanje dogovora. Bosni i Hercegovini potrebna je hitna stabilizacija političkih prilika i nastavak euroatlantskog puta koji nema alternativu“, zaključio je Čović.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here