Čovjek iz Koprivnice osuđen jer je napisao da su neki policajci ili policajke idioti

Muškarac iz Koprivnice proglašen je krivim jer je na Facebooku napisao da su “neki policajci ili policajke idioti”. Učinio je to na Facebook stranici jednog koprivničkog portala, ispod članka u kojem se spominjala policija, piše portal Danica.

“Ma daj, neki su policajci ili policajke idioti. Stojim na mjestu, pričam, telefon mi spojen hands free bluetoothom na auto. Dođe policajka, piše mi kaznu radi korištenja mobilnih uređaja tijekom vožnje. Reko, ženska u policijskoj uniformi me zeza, kad ono za stvarno. Neki ljudi jednostavno nisu za policijsku uniformu”, napisao je dotični Vladimir.

Prema presudi, policajac koji je uočio komentar na društvenoj mreži na stranici portala kriminalističkim istraživanjem došao je do saznanja kako je korisnik profila upravo Vladimir iz Koprivnice.

“Kriv je što je narušavao javni red i mir tako da je na Facebooku napisao komentar te ga time učinio javnim, a sadržaj istog je: Ma daj, neki su policajci ili policajke idioti. Dakle, omalovažavao je i vrijeđao službene osobe u vezi s vršenjem njihove službe”, zaključila je sutkinja.

Vladimir je kažnjen novčanom kaznom od 160 njemačkih maraka, što je 601.95 kuna, a mora platiti i 300 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here