Croatia Airlines ponovo leti za Mostar, uspostavljena prva redovna linija nakon skoro tri godine

Ponovno uvođenje redovitih letova na Zagreb – Mostar – Zagreb svečano je obilježeno u srijedu slijetanjem zrakoplova Dash 8-Q400 u Zračnu luku Mostar. Nakon što je avion s 20 putnika sretno doletio na mostarsku zračnu luku u aerodromskoj zgradi održana je konferencija za brojne medije koji su došli zabilježiti ovaj događaj.

Novinarima su se obratili mostarski gradonačelnik Mario Kordić, direktor Croatia Airlines d.d., Jasmin Bajić i v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar Marko Đuzel.

-Ovo je prva linija nakon skoro tri godine u Zračnoj luci Mostar- kazao je Đuzel, dodajući kako uvažavaju charter letove – međutim ovo je, kaže, prozor otvara izlazak u Europu i svijet.

Gradonačelnik Kordić, koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da se nakon 2005. i 2018. godine ponovo uspostavlja redovita zračna veza između središta Hercegovine i glavnog grada Hrvatske, kazao je kako je sretan što je ova linija prepoznata kao ”top tema”.

-Posebno mi je drago da se ovo događa upravo u vrijeme kada se u Mostar održava Međunarodni sajam gospodarstva. Imamo puno gostiju iz cijelog svijeta, jučer smo poslali lijepe poruke iz Mostara, poruke zajedništva i potrebe da bih skupi potencijal na jednom mjestu – da krenemo korak naprijed kako bi uhvatili korak s Europom- poručio je Kordić zahvaljujući se ljudima koji su radili na ovom projektu.

-Zahvaljujem direktoru Croatia Airlines koji je potpomogao ovu liniju, mislim da ćemo imati velik uspjeh, s obzirom na kontekst vrlo kratkog perioda promoviranja ove linije, mislimo da su ovo dobri rezultati, ovo je dobar početak. Zahvala i državnom tajniku iz Ministarstva prometa RH koji su dali potporu, naravno direktorima Zračne luke Mostar koji su dali veliki doprinos. Isto tako ne bih zaboravio ni bivšu upravu koja je radila i financijski konsolidirala Zračnu luku i dala doprinos. Sada imamo upravu koja je više tu da bude potpora struci i svemu ostalom u ovom kratkom roku, kako su preuzeli kormilo pokazali su ozbiljan angažman – kazao je Kordić.

Pozvao je medije i novinare da budu partneri i promotori ove linije, jer kako je kazao, ovo nije linija Mostar – Zagreb, ovo je linija Mostar preko Zagreba s ostatkom svijeta- ustvrdio je on te istaknuo kako treba nastaviti raditi i napraviti od Mostara jednu respektabilnu Zračnu luku kako bi bila i poticaj i zamašnjak svekolikog razvoja gospodarstva i turizma u regiji.

Jasmin Bajić, generalni direktor Croatia Airlines kazao je kako mu je uvijek zadovoljstvo biti u Mostaru i drago mu je što danas ponovno promoviraju početak letenja.

”Ova linija Zagreb – Mostar – Zagreb predstavlja za cijelo ovo područje jednu mogućnost za konekcije i putovanja širom svijeta preko Zagreba i glavnih europskih čvorišta, Croatia Airlines kao Star Alliance partner, omogućava letove u preko 100 destinacija putnicima iz Mostara. To je od velikog značaja za ovu regiju, kaže, Bajić, nadajući se da će ovaj projekt polučiti uspjeh.

-Htio bih zahvaliti Gradu Mostaru i Zračnoj luci Mostar u potpori i realiziranju projekta. Nadam se da ćemo svi zajednički kroz promoviranje, omogućiti putnicima da lakše dođu do svojih odredišta – poručio je čelnik Croatia Airlinesa.

IZVORHMS
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here