Danas odluka o odgodi nastave u HNŽ, u ŽZH će svaka škola odlučivati zasebno

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije uputio je preporuku da se početak drugog polugodišta u školama odgodi za sedam dana, odnosno da učenici umjesto 10. siječnja u klupe sjednu 17. siječnja 2021. godine.

Ministar zdravstva HNŽ-a Rašid Hadžović odluku o odgodi nastave trebao bi donijeti danas tijekom dana nakon razgovora s ravnateljima škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Odgoda bi se odnosila na škole u kojima se nastava izvodi prema hrvatskom planu i programu, budući da škole koje nastavu izvode na bosanskom jeziku s nastavom počinju tek 24. siječnja.

Nastava je za sedam dana već odgođena u Hercegbosanskoj županiji.

Što se tiče Županije Zapadnohercegovačke, Zavod za javno zdravstvo ŽZH je u dogovoru s Ministarstvom obrazovanja te županije uputio preporuku kriznim stožerima svih škola da odluke donose sukladno epidemiološkoj situaciji u svojoj školi, tako da u ŽZH kolektivne odgode nastave neće biti. Ministrica Ružica Mikulić preporuku Zavoda za javno zdravstvo na jutrošnjem sastanku uputit će svim ravnateljima škola.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here