Dani Olmo pred transferom, ali ne u Barcelonu?

Iako nogometni svijet očekuje da se Dani Olmo u siječnju vrati u Barcelonu, pojavile su se informacije da bi bivši nogometaš Dinama karijeru mogao nastaviti u Engleskoj.

Nicolo Schira, jedan od najpouzdanijih novinara kad su u pitanju transferi, tvrdi da Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, želi dovesti 23-godišnjeg Olma.

“Pep voli španjolsku zvijezdu Leipziga”, piše Schira i navodi da Olmo ugovor s njemačkim klubom ima do srpnja 2024. godine.

Prije nego što krene po Olma, City planira prodati Ferrana Torresa Barceloni. Torres je već dogovorio uvjete svog ugovora s Barcelonom i ostalo je samo da City i Barcelona dogovore visinu odštete. Guardiola će novac od Torresovog transfera uložiti u Olma, tvrdi Schira.

Nijemci za španjolskog reprezentativca traže 75 milijuna eura. On je u Leipzig stigao prošle godine iz Dinama za ukupno 22 milijuna eura s bonusima te je u međuvremenu postao jedan od glavnih igrača španjolske reprezentacije. Kad bi se njegov transfer realizirao, Dinamu bi pripalo 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Dinama u Leipzig te iz Leipziga u City, odnosno, u ovom slučaju, 20 posto od 53 milijuna eura, što bi iznosilo oko 10.5 milijuna eura.

Nedavno je Olmo obnovio ozljedu mišića lijevog bedra i za njega je ova godina završena. Bivši igrač Dinama je istu ozljedu doživio prije dva mjeseca, pa je za Leipzig ove sezone odigrao samo šest utakmica. Ove sezone je još uvijek bez pogotka, a prošle je zabio sedam uz 12 asistencija.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here