Dodik: Čekamo bijeli dim iz Federacije BiH

Mi poštujemo suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ali i suverenitet Republike Srpske i želimo samo da vratimo otete nadležnosti, kazao je Milorad Dodik, lider SNSD-a nakon današnjeg sastanka u Izaslanstvu EU

“Rekli smo da nismo zadovoljni sa zakonodavstvom, a sto se tiče Izbornog zakona suglasni smo da se dogovore Hrvati i Bošnjaci. Što se tiče Republike Srpske i izbora člana Predsjedništva, mi biramo izravno i tu nema problema, a što se tiče Federacije, oni se trebaju dogovoriti i mi čekamo bijeli dim”, objasnio je Dodik, prenose Nezavisne.

Naglasio je da Inzko nije imao pravo da nametne zakon i da je to sada došlo na naplatu.

“Mi nemamo namjeru ništa rušiti, ali nas Ustav ne sprječava da vratimo oteto”, podvukao je Dodik.

U zgradi Izaslanstva EU održan je sastanak lidera stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj s predstavnikom Ministarstva vanjskih poslova SAD zaduženim za izbornu reformu u BiH Matthewom Palmerom i direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichorst.

Sastanku su pored Dodika, prisustvovali predsjednici Demosa Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Narodne partije Srpske Darko Banjac, Socijalističke partije Petar Đokić i NDP-a Dragan Čavić.

Nakon ovoga počeo je i sastanak s predsjednicima opozicijskih stranaka u Srpskoj – SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović i DNS-a Nenad Nešić.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here