Dodik: Danas se suočavamo s novima izazovima, ako ih ne rješimo BiH će se raspasti

Građani će na referendumu odlučiti o novom Ustavu Republike Srpske, rekao je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti prenesenih na razinu BiH.

Dodik je u Narodnoj skupštini rekao da BiH ide u pravcu na koji Republika Srpska nije pristala.

– Entitetski parlamenti su ti koji predstavljaju istinski izvor stvarnog legitimiteta u BiH. Zašto ne možemo imati ono što smo potpisali? – upitao je Dodik u Parlamentu Srpske.

On je poručio da želi ono što je najbolje za Republiku Srpsku.

– Mora se omogućiti vraćanje ovlaštenja entitetima, a ne samo njihovo oduzimanje. Ovo je jedan od važnijih dana za Republiku Srpsku, dan u kojem će Srpska utvrditi način na koji ćemo se dalje kretati – rekao je Dodik.

Dodik je, kako prenosi RTRS, naglasio da Srpsku smatra prilično odvažnim članom BiH.

– Srpski karakter je moguće promijeniti koliko i isušiti ocean. Ne želim samo bolji aranžman za Srpsku, već isto tako i za BiH. Danas se suočavamo s novim izazovima, jer ako ih ne riješimo, BiH će se raspasti, a Srpska krenuti ka izlazu – jasno je rekao Dodik.

On je ponovio da su potrebni razum i odgovornost da situacija ne ode u sukobe, koji ništa dobro neće donijeti.

– Daytonski sporazum je reguliran aneksima, njih 11, koji su potpisali FBiH i Republika Srpska. A Republika BiH nikada nije priznata. Ta papirnata republika dodatno je okrnjena Washingtonskim sporazumom – rekao je Dodik.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here