Dodik: Predstavnici američke administracije navijaju za Bošnjake

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da predstavnici američke administracije nepotrebno navijaju za bošnjački narod u BiH, pokušavajući nametnuti rješenja za aktualnu krizu.

Komentirajući izjavu američkog veleposlanika u BiH Erika Nelsona da su moguće sankcije za one koji podrivaju stabilnost na zapadnom Balkanu, Dodik je rekao da je kriminal i korupcija sumnjiv izgovor za eliminaciju političara koji ne pristaju na američku verziju BiH.

Dodik je podsjetio da je nedavno u BiH boravio pomoćnik ministra financija SAD koji se sastao s ministrom sigurnosti u Vijeću ministara Selmom Cikotićem, protiv kojeg je nepunih mjesec ranije podignuta optužnica za visoku korupciju.

Najavu sankcija za političare koji ne pristaju na takav koncept vidi kao pritisak i pokušaj njihovog slamanja.

– Oni navijaju samo za jedan narod u BiH – bošnjački i to su koncepcije koje ne doprinose dodatnoj stabilizaciji. Ovdje se više radi o pokušaju da se slome svi oni koji nisu za koncepcije sa strane, a najbolje se to oslikava u nelogičnostima koji idu za tim da ne mogu da objasne da od tri konstitutivna naroda dva imaju primjedbe na sadašnje stanje u BiH. A i Bošnjaci su nezadovoljni, možda čak i više nego Srbi i Hrvati zajedno, ali očekuju da će im intervencionizam međunarodne zajednice dati na tacni ono što žele, a to se neće dogoditi – rekao je Dodik.

IZVORSRNA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here