Dodik: Republika Srpska jedina ima smisla na prostoru BiH i ne smije nestati

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska jedina ima smisla na prostoru BiH, da ne smije nestati iako je pod snažnim nasrtajima različitih koncepcija.

Čestitajući svim građanima Dan Republike, Dodik je istaknuo da Republika Srpska ne želi i ne traži ništa drugo nego da joj se da ono što je potpisano u Daytonu, te da ona ima viziju i budućnost, ideju svog postojanja.

“Ovo je Republika za koju su mnogi naši borci dali živote, Republika koja ne smije nestati, iako je pod snažnim nasrtajima različitih koncepcija”, poručio je Dodik.

Dodik je istaknuo da je BiH velika nevolja i velika regresija, te da nema nikakve ideje i vizije kako nastaviti dalje, zbog čega i nema budućnosti.

“BiH je teško opisivati, a kamoli objašnjavati, tako da mi moramo razumjeti da je status Republike Srpske, njena samostalnost u okviru Daytonskog sporazuma, nešto što moramo izboriti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naglasio da su Srbi jedan od rijetkih naroda koji su natjerali da se ponovo bore za iste ciljeve i iste stvari koje su već ostvarili.

“Mislim da Republika Srpska ima budućnost, jer je izdražala najteže razdoblje rata i poslijeratnih osporavanja. Danas dostojanstevno može obilježevati ovaj dan, bez obzira na nasrtaje, razne urede i veleposlanstva”, naveo je Dodik.

Srpska se, tvrdi Dodik, ne upliće određivati koji je dan državnosti neke zemlje, iako “oni smatraju da ovdje imaju pravo na sve”, ali je naglasio da to pravo polako iščezava.

“Mi smo svjesni naše pozicije, položaja i mi smo Republika koja će živjeti”, zaključio je Dodik.

Na Spomenik palim borcima na groblju Sveti Pantelija danas je polaganjem vijenaca na počelo obilježavanje 9. siječnja Dana Republike.

IZVORSRNA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here