Dodik: Sud i Tužiteljstvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva, zabranit ćemo njihovo djelovanje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su postupci Suda i Tužiteljstva BiH politički motivirani, na što je iz Republike Srpske dugo ukazivano.

– Republika Srpska je sve učinila u skladu s Ustavom i Daytonskim sporazumom – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentirajući predmet koji se u Tužiteljstvu BiH vodi protiv dužnosnika Srpske zbog navodnog napada na ustavno-pravni poredak BiH.

Dodik je dodao da je to “pokušaj da se sahrani Republika Srpska”, te da iza svega stoji namjera da se destabilizira Srpska, koja danas ima bolje pokazatelje od FBiH.

On je istakao da Sud i Tužiteljstvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva i da je u pitanju politički progon, izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, oporba iz Republike Srpske upletena u to, prenosi RTRS.

Dodik je poručio da će se Republika Srpska organizirano braniti, te da će u roku od mjesec dana imati zakone koji će regulirati pravosuđe.

– Zabranit ćemo njihovo djelovanje, osigurat ćemo da se stvori neutralno pravosuđe koje nema politički motivirane odluke – naglasio je on.

Dodik je rekao da čovjek koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, u nedostatku autoriteta, prijeti Republici Srpskoj.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here