Dodik: Već je napisan novi zakon o vojsci Republike Srpske

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govorio je u utorak u Beogradu na Tribini “Republika Srpska – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti”. Istaknuo je, između ostalog, da će ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH, a ako ne bude spremnosti za to, tvrdi on, već je napisan novi zakon o vojsci RS.

“Donosimo odluku da u idućih šest mjeseci od te odluke u petak parlament pripremi normativno uređenje te oblasti i da ponudimo nekoliko stvari iz praktičnih političkih razloga. Mi ćemo ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH i dajemo im neki rok da žive još. Ako ne bude za to bilo spremnosti već je napisan novi zakon o vojsci RS i novi zakon o demilitarizaciji RS”, rekao je Dodik.

U Beogradu je kazao i da je “sav život u entitetima” te potvrdio da će u NSRS-u u petak održati posebna sjednica o tome, prenosi N1.

“Ashdown je smijenio 56 službenika da bi došao do navodne suglasnosti o formiranju OS u BiH. Smatramo da je to neregularno i da nije bilo fer. I to je moja argumentacija. Dovoljno je da je bilo u uvjetima nametanja, pritisaka, kažnjavanja, to je potpuno bilo nelegalno. U petak zato idemo na NSRS i tamo je na dnevnom redu informacija o tome”, kazao je Dodik u Beogradu.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here