Đoković se oglasio povodom pozitivnog testa

Novak Đoković se prvi put oglasio o rezultatima pozitivnog PCR testa. Srpskog tenisača prethodnih dana javnost je kritizirala jer se kretao zaražen u prosincu. On je to potvrdio i ispričao se zbog svog poteza.

Tvrdi da je pozitivan nalaz dobio 17. prosinca, a ne, kao što na testu piše, da je riječ o 16. prosincu. Navodi i da nije zaražen išao na dodjelu pehara djeci 17. prosinca, ali priznaje da jest na intervju s francuskim novinarima dan kasnije.

“Želim odgovoriti na dezinformacije o mojim aktivnostima i prisutnosti na događajima u prosincu. Ovo je dezinformacija koja se treba ispraviti, posebno kako bi se umirila zabrinutost u vezi s mojim prisustvom u Australiji, ali i odgovorilo na bolna pitanja za moju obitelj.

U Beogradu sam 14. prosinca bio na košarkaškoj utakmici, poslije koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imalo pozitivan test na koronu. Iako nisam imao simptome, izvršio sam brzi antigenski test 16. prosinca, koji je bio negativan, a kao dodatnu mjeru opreza napravio sam i službeni i odobreni PCR test tog istog dana.

Sljedećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu kako bih dodijelio nagrade djeci; napravio sam brzi antigenski test prije odlaska na ovaj događaj, i on je bio negativan. Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro i obavještenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek poslije tog događaja.

Sljedećeg dana, 18. prosinca, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L’Équipe. Otkazao sam sudjelovanje na svim drugim događajima, osim intervjua za L’Équipe. Osjećao sam obavezu odraditi intervju za L’Équipe jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja i nosio sam masku, osim za vrijeme snimanja.

Poslije intervjua i snimanja otišao sam kući u izolaciju na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u procjeni i da sam trebao odgoditi intervju”, napisao je Đoković.

Osvrnuo se i na izjavu o putovanjima unutar 14 dana prije dolaska u Australiju, koju je trebao, poput svakog drugog putnika u Australiju, ispuniti prije ukrcaja na let. U Đokovićevoj izjavi, koju su njegovi odvjetnici predali sudu kao dokaz, žaleći se na oduzimanje vize, zaokruženo je da tenisač u tom periodu nije nigdje putovao.

Mediji su ranije objavili da tu tvrdnju demantiraju svjedoci, ali i sadržaj na društvenim mrežama, a Đoković je istaknuo da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim, te da je to isto rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.

“Moj se agent duboko ispričava zbog administrativne pogreške, što je kvačicom označio krivo polje u odgovoru na pitanje o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju”, istaknuo je tenisač te dodao da je to stvar “ljudske pogreške” te da nije bilo namjerno.

Dodao je kako je njegov tim australskoj vladi o tome danas dao dodatne informacije te kako više neće komentirati cjelokupnu situaciju iz poštovanja prema australskoj vladi i procesu koji je u tijeku.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here