Dvije Širokobriježanke i Duvanjka krenule na hodočašće Put svetog Jakova

Tri hercegovačke djevojke: Marija Radoš iz Tomislavgrada, Iva Ivanković i Ivana Marušić, obje iz Širokog Brijega, započele su veliko hodočašće – Put svetog Jakova (Camino de Santiago).

Ovom rutom koja vodi u Santiago de Compostel, grad u kojem se nalaze moći svetog Jakova apostola, prolaze hodočasnici iz cijeloga svijeta.

O odluci za spomenuto hodočašće, Marija Radoš inače nekadašnja nogometašima Tomislava i Širokog, za Tomislavcity je kazala:

Moje prijateljice i suputnice Ivu i Ivanu upoznala sam u Širokom Brijegu dok sam još živjela i radila s njima u tom gradu. Za Put smo odavno čule i zainteresirale se, a ideja i želja se najprije probudila kod mene, njima je trebao samo poticaj. Stoga nam nije puno trebalo da se dogovorimo i uskoro smo se angažirale oko kupovine karata. Dosta informacija smo dobile od ostalih hodočasnika koji su također išli na ovaj Put, tako da smo otprilike znale što nas čeka, ali svatko Camino doživi na svoj način tako da se nadam da ćemo i mi. Nas tri smo u međuvremenu nekoliko puta pješice hodočastile do Međugorja, ali nekih drugih fizičkih priprema nismo imale. Nadamo se da će nas Kraljica Mira pratiti na hodočašću i da će sve proći u najboljem redu. Molimo za nas, naše obitelji i narod ali i za mir koji je ovome svijetu tako potreban, kazala je Marija za Tomislav City.

Također ističe da, iako im je ovo tek prvi dan, da bi preporučile i drugim mladim koji žele i razmišljaju krenuti na ovakav Put da budu ustrajni, raspitaju se za potrebne informacije jer će sigurno vrijediti.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here