Europska unija donirala Graničnoj policiji BiH skupocjenu opremu

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić primio je u Glavnom uredu, 9. prosinca 2021. godine, izaslanstvo Europske unije u BiH i IOM-a, tijekom čega je uručena primopredaja donacije Graničnoj policiji BiH.

Europska unija je Graničnoj policiji BiH donirala specijalizirane prikolice za vozila s mobilnim kućicama za višednevni boravak službenih pasa, dvoglede, termovizijske kamere, ručne uređaje za noćno osmatranje, jedno terensko vozilo i službeno plovilo plitkog gaza, u vrijednosti preko 430 000 eura.

Donacija je dio kontinuirane podrške Europske unije Graničnoj policiji BiH u obavljanju svakodnevnih operacija na terenu. Opremu je uručio šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini Nicolas Bizel u nazočnosti ravnatelja Granične policije BiH Zorana Galića i zamjenice šefice Misije IOM-a u Bosni i Hercegovini Blanche Picarello.

Ravnatelj Galić je iskazao zahvalnost IOM-u i Europskoj uniji na kontinuiranoj potpori:

„Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, ponajprije radi migrantske krize i nedostatka ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava. Stoga, ovim putem zahvaljujem Međunarodnoj organizaciji za migracije i Europskoj uniji na kontinuiranoj potpori i na tome što su prepoznali važnost jačanja kapaciteta Granične policije BiH jer bez njihove pomoći i intervencija ne bismo bili u mogućnosti kvalitetno obavljati zadaće u zaštiti državne granice.“

Sredstva za projekt „EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH“ su osigurana kroz posebnu mjeru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Projekt implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om).

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here