FEAL-ovo poduzeće gradit će vjetroelektranu vrijednu 106 milijuna eura

Vlasti u BiH dale su suglasnost za izgradnju vjetroelektrane u vrijednosti višoj od 106 milijuna eura, koju na području Tomislavgrada planira graditi poduzeće u vlasništvu širokobriješkog FEAL-a.

Na temelju preporuke ministarstva energetike, industrije i rudarstva vlada Federacije BiH je odobrila izdavanje energetske dozvole gospodarskom društvu Winter wind za vjetroelektranu Tušnicu na istoimenoj planini.

Na toj lokaciji se planira izgradnja 11 vjetroagregata instalirane snage 72.6 megavata, čija bi godišnja proizvodnja trebala iznositi 193 GWh električne energije, prenosi Hina.

Projekt težak preko 106 milijuna eura

Projekt Vjetroelektrane Tušnica je započet 2017. godine, kada su počeli ispitivanje i mjerenje potencijala vjetra, a 2019. je izrađen elaborat koji je potvrdio opravdanost investicije. Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 106 milijuna eura.

Vjetroelektrana na planini Tušnici druga je koju grade tvrtke u vlasništvu kompanije FEAL iz Širokog Brijega, koja se bavi obradom metala. Ova je kompanija tijekom 2018. godine pustila u pogon vjetroelektranu Jelovača, također na području općine Tomislavgrad.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here