Film Dominika Sedlara “Razgovor” u širokobriješkom kinu Borak

Nakon što je u hrvatskim kinima započelo prikazivanje igranog filma Dominika Sedlara “The Conversation“ (“Razgovor“), pod organizacijom Memorijalnog centra “Groblje mira“, film počinje premijerno prikazivanje i u Hercegovini.

Josip Broz Tito nastoji odvojiti crkvu u Hrvata od Vatikana pa 4. lipnja 1945. u Zagrebu u Lovačkom domu na Tuškancu 63, poziva na razgovor nadbiskupa Alojzija Stepinca. Tom prilikom priznaje mu i da je osobno zapovjedio ubojstvo franjevaca na Širokom Brijegu.

Predstavljanje filma će biti 3. lipnja u kinu Borak u 20.00 sati. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u petak od 10 do 12 sati i sat vremena prije projekcije na blagajni kina. Cijena ulaznice je 10 KM.

Glavne uloge u filmu igraju danski glumac Caspar Phillipson (Tito) te britanski glumac Dylan Turner (Stepinac). Film traje sat i četrdeset i pet minuta.

Zapis razgovora između Tita i Stepinca pronašao je Jakov Sedlar u Izraelu. U filmu su dodani samo neki manje važni dijelovi da se bolje ispriča što se zapravo dogodilo.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here