Francuskom kruži neobična glasina da je Brigitte Macron rođena kao muškarac

Čini se da nisu samo Amerikanci skloni vjerovanju da im je predsjednik oženio ženu rođenu kao muškarac. Pod hashtagom #JeanMichelTrogneux društvenim mrežama u Francuskoj kruži neobična glasina da je i 68-godišnja supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona rođena kao muškarac.

Kako navodi Le Figaro, francuska prva dama namjerava pokrenuti pravni postupak i podnijeti tužbu protiv pokretača ove sulude teorije.

Kontroverzna priča objavljena je u ekstremno desničarskom časopisu Faits et Documents u rujnu, a u njoj se inzistira kako je tvrdnju iznijela trogodišnja istraga koju su poduprli mnogi stručnjaci.

Mjesečnik od 12 stranica, koji je objavio niz bizarnih teorija o javnim osobama, navodno je optužio Brigitte Macron da je rođena kao muškarac po imenu Jean-Michel Trogneux.

Natacha Rey, novinarka za koju se navodi da je istraživala tvrdnje, dala je gotovo četiri sata dug intervju mediju Amandine Roy o ovoj teoriji, a prije nego što je izbrisan s YouTubea pogledan je 470 tisuća puta.

Bizarna teorija prelila se na društvene mreže pa su njima ovog mjeseca naveliko kružile smiješne sugestije, a #JeanMichelTrogneux je postao jedna od tema o kojima se na francuskom Twitteru najviše raspravljalo prošloga tjedna.

Podijeljena je i na brojnim Twitter računima antivaksera i teoretičara zavjera, s više od 34 tisuće tvitova koji su koristili taj hashtag.

Nije ovo prvi put da se neka poznata žena našla na meti ovakvih teorija, jer su se 2017. godine slične apsurdne tvrdnje pojavile i o bivšoj američkoj prvoj dami Michelle Obama.

Zanimljivo je da se bizarna glasina u Francuskoj pojavila samo nekoliko mjeseci uoči sljedećih predsjedničkih izbora u travnju sljedeće godine, na kojima će prema dosadašnjem istraživanju javnog mnijenja, iako još nije službeno proglasio svoju kandidaturu, Macron osvojiti drugi mandat.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here