“Frane Zolja” nakon dvije godine bez kluba pregovara s Veležom

Franck Ohandza Zoa prije šest godina došao je iz druge momčadi Dinama preko Sesveta, gdje je bio golgeterska senzacija druge lige, u Hajduk i u Splitu postao Frane Zolja.

Tada 24-godišnji kamerunski napadač bio je atrakcija u Hajduku nakon što je zaredao s odličnim utakmicama i golovima. Slavio ih je glumljenjem ispaljivanja jednokratnog protutenkovskog raketnog bacača po kojem je nazvan. Navijači Bilih likovali su što je njihov klub “Mamiću ispred nosa uzeo takvog igrača”, ali postojala je kvaka zašto ga je Dinamo pustio. Ohandza, premda iznimno dobar i efikasan napadač, bio je izrazito sklon ozljedama.

Zato je u dvije i pol sezone u Hajduku odigrao samo 68 utakmica, na kojima je postigao 26 i namjestio 12 golova. To je razlog zbog kojeg je Hajduk u zimu 2018. jedva dočekao prodati ga kineskom Shenzhenu za 1.35 milijuna eura odštete.

U Kini je igrao još za Henan, ali nakon tog kluba je već dvije godine bez angažmana. Ipak, prema pisanju medija u BiH vrlo blizu je povratka na ove prostore. Ohandza je u ozbiljnim pregovorima s Veležom i očekuje se da uskoro potpiše za mostarski klub.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here