Glencore i Aluminij Industrija potpisali dvogodišnji ugovor

Aluminij Industrija d.o.o., koja je dio M.T. Abraham Grupe, i Glencore International AG potpisali su ugovor o isporuci 300.000 tona primarnog aluminija za 2022. i 2023. godinu. Istodobno, Glencore se obvezao prodati više od 230.000 tona aluminijskih trupaca u istom razdoblju, priopćeno je iz Aluminij Industries d.o.o. Aluminijski trupci proizvedeni su polu-kontinuiranim vertikalnim lijevanjem, koristeći naprednu tehnologiju Wagstaff AirSlip, te serija PLM13 osigurava proizvod visokih performansi krajnjim i daljnjim kupcima.

Uzimajući u obzir tržište za aluminijske proizvode te njegovu iskoristivost za industrijska tržišta i ulogu metala u tranziciji u nisko ugljično gospodarstvo, obje tvrtke prepoznaju važnost ovog komercijalnog odnosa za proizvodnju stabilne ponude kvalitetnih trupaca kako bi se zadovoljila kontinuirano rastuća potražnja u Europi i diljem svijeta.

“Glencore je dugogodišnji partner Aluminija i razumije važnost opskrbe visokokvalitetnim aluminijskim proizvodima našim partnerima diljem svijeta. Također, dijelimo cilj podržati razvoj sektora aluminija u industriji s niskim udjelom ugljika i veselimo se suradnji s Aluminijem kako bismo ostvarili ovu ambiciju”, kazao je Robin Scheiner, voditelj Aluminium Glencore International AG.

Osnivač i izvršni direktor Aluminij industries d.o.o. Amir Gross Kabiri istakao je kako potpisani ugovori stvaraju snažnu osnovu da Aluminij gleda naprijed.

“Aluminij i Glencore dijele dugu povijest u svom poslovanju, stvorenu godinama u proizvodnji i trgovini aluminijem, uvijek nastojeći stvoriti obostrano korisne poslovne prilike. Potpisani ugovori odražavaju povjerenje između kompanija, stvarajući snažnu osnovu za Aluminij da gleda naprijed, fokusirajući se na osiguravanje održive i odgovorne proizvodnje nisko ugljičnih aluminijskih proizvoda. Aluminij je ponosan što je na putu da postane proizvođač trupaca, blokova i ostalih aluminijskih legura s ostvarenjem blizu nulte emisije, a taj ćemo tijek zadržati ulaganjem u vlastitu obnovljivu mrežu opskrbe električnom energijom, proces koji je već započeo i koji će biti dovršen do 2025.”, naglasio je Amir Gross Kabiri.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here