Grad Ljubuški izdvojio 176.500 KM za 353 studenta viših godina

Svečana dodjela jednokratnih financijskih potpora za studente viših godina upriličena je u petak u Kulturnom centru u Ljubuškom. Studenti državnih sveučilišta koji redovno ispunjavaju svoje studentske obaveze, a imaju adresu na području Ljubuškog, od Grada Ljubuškog su dobili po 500 konvertibilnih maraka, a potvrde o potpori uručili su im gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.

Potporu je dobilo 353 studenata, kojima je iz Gradske uprave tijekom dana uplaćeno ukupno 176.500 KM.

Podsjetimo, jednokratne financijske potpore, također od po 500 KM, nedavno su isplaćene i brucošima.

“Prije dvadesetak dana smo imali dodjelu za brucoše. S ovim studentima postdiplomskih studija te studentima lošijeg imovinskog stanja koje Grad također pomaže, dolazimo do brojke od oko 600 stipendija koje je Grad Ljubuški dao u ovoj 2021. godini. U novčanom iznosu to je preko 300 tisuća maraka potpora za naše studente”, rekao je gradonačelnik Markotić.

Prilikom dodjele potvrda budućim akademskim građanima poručio je studentima da nastave vrijedno raditi i ispunjavati studentske obveze kako bi i iduće godine mogli dobiti potporu te im je čestitao nadolazeći Božić i Novu 2022. godinu.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here