Hajduk uvjerljivo najgledaniji u cijeloj regiji

Od prije je poznato da je Hajduk uvjerljivo najgledaniji klub 1. HNL, a sada je Facebook stranica Zona Dinamo donijela tablicu o ovosezonskoj gledanosti klubova s prostora bivše Jugoslavije.

Hajduk je najgledaniji s prosječnom gledanosti od 9867 gledatelja na Poljudu, a brojka bi bila i veća da nije odgođen derbi Hajduka i Dinama u Splitu.

Druga je beogradska Crvena zvezda, koju na Marakani gleda u prosjeku 6249 navijača. Treći je sarajevski Željezničar s 3624 navijača na domaćem terenu.

Hrvatski prvak Dinamo nalazi se na desetom mjestu s 2287 navijača na Maksimiru.

O atmosferi na Poljudu nedavno je govorio Hajdukov trener Valdas Dambrauskas. Litvancima je rekao da je Marko Livaja najbolji igrač kojeg je ikad trenirao, a onda im je opisao atmosferu s utakmice protiv Osijeka na krcatom Poljudu.

”Bilo je utakmica u Malmöu, u Astani, ali tamo je broj gledatelja na tribinama bio manji. Druga bitna stvar je da nitko od te 34 tisuće nije bio protiv tebe, nego te je podržavao. Svaka takva utakmica je velika prilika koju moramo iskoristiti. Želim to usaditi u svoj tim. Marko Livaja je igrač koji jedini može odlučiti o tijeku utakmice i napraviti željenu razliku. Ostale članove tima čini boljim. Odluke, akcije, kod njega je sve na najvišoj razini. Malo je igrača za koje možete reći da mu u slučaju teškog trenutka u utakmici možete dati loptu i samo gledati što radi s njom. Ima sve. Mentalitet, psihičku ravnotežu, zna zabiti, dodaje, vidi kvadrat, napravi tri, četiri koraka naprijed. Marko je naš najbolji igrač, najbolji nogometaš lige. Jedan od rijetkih igrača hrvatskog prvenstva koji je pozvan u reprezentaciju. Sada je proglašen najboljim igračem prvenstva, a birali su ga kapetani ostalih ekipa u HNL-u.”

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here