Hrgović dobio ekskluzivnu ponudu. Uskoro bi mogao boksati za prvaka svijeta

Filip Hrgović često je kritiziran u domaćoj javnosti zbog toga što je u dosadašnjem dijelu profesionalne karijere uglavnom boksao sa znatno inferiornijim suparnicima koji mu nisu pružili nikakav otpor.

Ipak, Hrgović je tim pobjedama skupljao rejting te se penjao na IBF-ovoj ljestvici teškaša, a sada bi se mogao boriti i za naslov svjetskog prvaka po toj organizaciji. Evo koji su mogući scenariji.

Posljednjih dana pojavila se informacija kako bi Hrgovićeva iduća borba mogla biti protiv 42-godišnjeg Kubanca Luisa Ortiza koji ima nadimak King Kong.

On je u subotu tehničkim nokautom u šestoj rundi pobijedio Charlesa Martina, jednog od brojnih nesuđenih Hrgovićevih protivnika, te popravio profesionalni omjer na 33-2-2 (28 nokauta). Jedina dva poraza King Kong je doživio od Deontaya Wildera u borbama za titulu koju je sada odlučio napasti treći put.

Borba protiv Martina bila je i takozvani “eliminator fight” u kojem pobjednik dobiva status izazivača. Ipak, s obzirom na to da ništa ne garantira Ortizu da će boksati prije kraja ove godine, IBF će vjerojatno organizirati još jednu eliminacijsku borbu.

Tako, da bi izazvao trenutnog prvaka Aleksandra Usika, Ortizu treba još barem jedna velika pobjeda. Tu u priču ulazi Filip Hrgović.

Kako piše portal Boxing scene, IBF je poslao ponudu Hrgovićevim i Ortizovim menadžerima. U njoj stoji da dva tima imaju tri dana da se izjasne, odnosno dogovore borbu između hrvatskog i kubanskog borca.

Podsjećamo, braća Sauerland odmah su izrazila interes za tu borbu, kao i Hrgović. “Ortiz će biti zaleđen mojim udarcima. Moja snaga će ga poslati pod hladan tuš. Uvjeren sam da ga mogu pobijediti. Poštujem ga, imao je dobru karijeru, ali spreman sam poslati ga u mirovinu, koju je itekako zaslužio. Uvjeren sam da ga mogu pobijediti u velikom stilu”, rekao je najbolji hrvatski boksač.

S druge strane, prema špekulacijama iz borilačkih medija, čini se kako je Ortiz manje zainteresiran za tu borbu. Najvjerojatnije protivnike vidi u Andyju Ruizu i Josephu Parkeru.

U slučaju da se borba ipak dogovori, Ortiz ipak ulazi u dodatan rizik jer ni tada neće biti siguran u poziciju prvog izazivača s obzirom na više ili manje dogovoreni revanš između Usika i Joshue koji će definirati odnose u čitavoj diviziji. S druge strane, ako Ortiz odbije ovu borbu, vjerojatno će izgubiti nekoliko pozicija na ljestvici, ali bi imao šansu dogovoriti financijski isplativiju borbu.

Hrgović, zbog renomea boraca koje je pobjeđivao, još uvijek se ne smatra dovoljno atraktivnim za taj nivo. Postoji opcija i po kojoj IBF zadržava pravo da sam organizira ovu borbu, ako ocijene da je to najbolje za njih.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here