Hrvatska među top tri najbolje nedaleke destinacije

Britanski čitatelji prestižnog magazina National Geographic Traveller uvrstili su Hrvatsku među top tri zemlje u kategoriji ‘najbolje nedaleke destinacije’. U sklopu šeste godišnje dodjele nagrade ‘Reader Awards’ najboljom destinacijom u toj kategoriji proglašena je Italija, a uz Hrvatsku u samo finale ušla je i Grčka.

– Putovanja su neizvjesna, ali Britanci neprekidno traže inspiraciju za destinacije koje će ubuduće posjetiti. Pritom se oslanjaju na pouzdane medije poput National Geographica, koji već više od desetljeća svojim sadržajem i kvalitetom dominira medijskim prostorom u Velikoj Britaniji u segmentu časopisa za putovanja, i tim je ovo priznanje za Hrvatsku veće i važnije – ističe Darija Reić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Britaniji.

Zbog činjenice da se radi o glasovima britanskih ljubitelja putovanja i potencijalnih gostiju Hrvatske posebno je zadovoljan je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, koji podsjeća da je “ovo još jedna u nizu nagrada kolegama i cjelokupnom hrvatskom turizmu za odlično obavljen posao u godini obilježenoj globalnom pandemijom koronavirusa”.

Nagrade su u Londonu dodijeljene i u drugim kategorijama, pa je tako, primjerice, u kategoriji najboljeg grada pobijedila Barcelona, koja je za sobom ostavila Amsterdam i New York. U kategoriji najboljih dalekih destinacija, pak, pobjednik je za britanske čitatelje Nacional Geographic Travellera Japan, a slijede ga Novi Zeland i SAD.

Inače, National Geographic Traveller se samo u Britaniji tiska u gotovo 60.000 primjeraka, a njihove internetske stranice godišnje ostvaruju više od deset milijuna jedinstvenih posjetitelja.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here