HRVATSKA – RUSIJA 26:28 Rukometaši poraženi u zadnjoj pripremnoj utakmici za Euro

Hrvatska je u Osijeku u okviru Croatia Cupa izgubila u zadnjoj pripremnoj utakmici uoči Eura. Rusija je bila bolja 28:26 nakon što je jučer poražena 30:24.

Za razliku od jučerašnje utakmice, obrana je u prvom dijelu izgledala bolje od napada u kojem je Hrvatsku vukao Halil Jaganjac, a zatim mu se pridružio i Lovro Mihić. Njih dvojica zabili su 10 od 13 golova Hrvatske u prvom poluvremenu i na predah se otišlo uz prednost od dva gola.

Na početku drugog dijela hrvatski rukometaši odvojili su se na četiri gola prednosti, no uz neke rotacije uslijedio je pad u igri i Rusi su uspjeli preokrenuti utakmicu i pobijediti. Ponovo se kao veliki problem pokazalo izvođenje sedmerac (tek 2/5), a nije funkcionirala ni igra sedam na šest pa su Rusi zabili neke lake golove zahvaljujući greškama Hrvatske.

Najbolji u momčadi Hrvoja Horvata bio je Halil Jaganjac s devet golova iz deset pokušaja, a Lovro Mihić bio je na 5/5. Pet pogodaka postigao je i jučerašnji junak Ivan Martinović. Pešić je sjajno branio u prvom dijelu, imao je čak osam obrana, no Horvat je priliku dao drugim vratarima. Ruse je predvodio Dmitrij Žitnikov s pet golova, dok su po četiri zabili Igor Soroka i Nikita Kamenjev.

Hrvatska je i danas nastupila bez Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su pozitivni na koronavirus. Čeka se testiranje u ponedjeljak 10. siječnja i ako tada budu negativni pridružit će se reprezentaciji. Nije igrao ni Marko Mamić zbog lakše ozljede.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here