Hrvatska stvarnost: Pokazao im krivotvorene nacrte, a oni mu uplatili avans od 2,3 milijuna kuna

Mladić (20), koji je prije nekog vremena prijavljen jer je tri osobe prevario za oko 600.000 kuna, našao se u novim problemima.

Naime, zagrebačka policija je priopćila da je istražujući njegove “poslove” doznala da je bilo još njegovih žrtava, pa ga se sada sumnjiči za dodatne prevare. Konkretnije sumnja se da je muškarce u dobi od  41, 57, 41 i 79 godina te dvije žene u dobi 58 i 59 godina, prevario za ukupno za 2,3 milijuna kuna.

Radilo se, kako se sumnja, o prevari sa stanovima, a 20-godišnjak je, kako je navela policija, svoje žrtve doveo u zabludu tvrdeći da će izgraditi stambenu zgradu na području zapadnog djela Zagreba.

Kako bi cijela prevara bila uvjerljivija, mladi “poduzetnik” je svojim žrtvama pokazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova te krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme. Te krivotvorine su valjda bile tako uvjerljive da su oštećenici potpisivali ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi te su na račun trgovačkog društva u vlasništvu 20-godišnjaka, u kojem je on također i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova. Pa su mu tako uplatili 2,3 milijuna kuna.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here