Iz Bruxellesa preko Kölna i Münchena prema Hrvatskoj s više od 1kg kokaina u trbuhu

Carina u Kölnu objavila je danas konačne rezultate slučaja od 26. studenog, kad su njeni službenici na autoputu kod mjesta Bad Honnef uhvatili 39-godišnjeg Nigerijca kod kojega su u trbuhu otkrili više od jednog kilograma kokaina.

Iz priopćenja proizlazi da je bila riječ o rutinskoj provjeri putnika autobusa koji je putovao iz Bruxellesa preko Kölna i Münchena prema Hrvatskoj. Koji grad u Hrvatskoj je bio konačno odredište, ne navodi se.

Službenicima Carine je kod 39-godišnjaka bilo sumnjivo prvo to što je o svom višednevnom putovanju davao proturječne izjave. Usto, bio je očito nervozan, imao je upadljivo malo prtljage i, nakon što su mu testirali dlanove na kokain, ispalo je da je bio pozitivan.

Dalje je bilo sve rutinski.

“Rendgenska snimka koju smo obavili u obližnjoj klinici, potvrdila je sumnju. Kompletan sustav želuca i crijeva kod muškarca bio je ispunjen paketićima s drogom”, opisao je glasnogovornik Glavne carinske službe Köln Jens Ahland:

“Imao je u sebi 72 paketića, svaki ispunjen sa 14 grama kokaina. U tijelu je sakrivao ukupno više od jednog kilograma, što je za nas novi tužni rekord. Rizik pri ovakvom krijumčarenju droge je ogroman. Da je samo jedan paketić puknuo u njegovom tijelu, ne bi mu se moglo spasiti život.”

Nigerijca su na daljnje postupanje i zbog kriminalističke istrage prevezli u Essen.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here