Jakirović: Skoro sam postao trener Dinama. Pio sam kavu u Međugorju

Sergej Jakirović, hrvatski trener, iza sebe ima jednu od najplodnijih polusezona u karijeri. Sa Zrinjskim iz Mostara je uzeo neformalnu titulu jesenskog prvaka te bježi drugoplasiranom Tuzla Cityju čak 12 bodova.

Bivši trener Gorice gostovao je u emisiji Sport nedjeljom te je u njoj otkrio pikantne detalje iz nedavne prošlosti kada ga se povezivalo sa zagrebačkim Dinamom.

Jakirović je odmah na početku razgovora zagonetno rekao: “Šećem po Međugorju, idem po kavama, srećem tamo razne ljude…”

Nakon toga je opisao i što se točno događalo s Dinamom. “Ostajem u Zrinjskom, klub je to htio i to je prevagnulo. Bilo je neslužbenih i ozbiljnih razgovora, ali nisam htio ići na silu protiv Zrinjskog. Ja sam mlad trener, a došao sam vrlo blizu ozbiljnog rezultata. Ima vremena za te izazove.”

“Dinamo ima još dvije sigurne utakmice u Europi. Napravit ćeš dobre pripreme, mislim da će se Dinamo posvetiti samo prvenstvu. Neće biti potrošeni, a takvi su i dalje najbolji u Hrvatskoj”, dodao je.

Prokomentirao je i Hajduk: “Zadnji put su uzeli naslov kad sam ja igrao u Zagrebu. Nikoličius je ozbiljan čovjek, odradio je dobar posao. Oni puno zabijaju, ali i lako primaju, fali im malo balansa. Mislim da će Niko dovesti još bar po jednog igrača u svakoj liniji. Ne znam odakle lova, ali znaju dovesti dobrog igrača.”

Opisao je i što očekuje od nastavka sezone: “Dvanaest bodova je ogromna prednost, ali ovo je jako izjednačena liga. Lani je Borac bio peti na polusezoni pa na kraju uzeo naslov. Ipak, mi smo ozbiljan klub i očekujem da ćemo zadržati prednost do kraja. Gledamo igrače iz 2. HNL koji igraju dobro u kontinuitetu. Njima je čast igrati za klub poput Zrinjskog.”

“Nacionalne tenzije? Iskreno, ne mislim da nas drugačije tretiraju u Sarajevu, Banja Luci ili negdje treće. Uvijek su korektni, kao i svi igrači. Nama je kapetan Bilbija koji je dijete Borca, igrači se međusobno jako poštuju. Najteže nam je igrati u Tuzli, tamo nam svašta viču. Generalno je najveća tenzija na derbiju između Veleža i Zrinjskog. Ni derbi između Hajduka i Dinama se ne može s tim uspoređivati po tenzijama”, zaključio je.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here