Klub HDZ BiH – HNS predložio Rezoluciju o zaštiti ustava BiH

Klub HDZ BiH – HNS podnio je zahtjev za dopunu dnevnog reda 28. redovite sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Smatrajući kako Bosna i Hercegovina, odnosno Federacija BiH, ulazi u proces destabilizacije, a pitanje reforme izbornog zakonodavstva i rješavanje najveće postdejtonske političke krize je opstruirano s različitih strana, Klub HDZ BiH – HNS podnio je prijedlog Rezolucije o zaštiti ustava BiH, Ustava Federacije BiH, međunarodnih sporazuma i pripadajućih aneksa te provedbi presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, priopćeno je iz spomenutog kluba.

Tekst rezolucije glasi:

“U okolnostima najveće političke krize u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, naša je dužnost i obveza da štitimo ustavni poredak i institucije Federacije BiH.

U ovakvim političkim okolnostima, potreba za dijalogom i preuzimanjem političke odgovornosti su dva ključna rješenja kojima istinski možemo prevladati sve izazove u kojima se neminovno već sada nalazimo. Potpora koju pružaju naši prijatelji, medijatori i partneri iz međunarodne zajednice snažan su motiv da napravimo politički iskorak i konsolidiramo unutarnje odnose u Federaciji BiH.

Narušena stabilnost i funkcionalnost iziskuju potrebu za usvajanjem ‘Rezolucije o zaštiti Ustava BiH, Ustava Federacije BiH, međunarodnih sporazuma i pripadajućih Aneksa te provedbi presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava’ koja treba potvrditi našu neupitnu opredijeljenost za europske civilizacijske vrijednosti kojoj Bosna i Hercegovina pripada”.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here