Kostelić: Ovo je lutrija

“Mislim da će dečki imati dosta tešku utrku jer sutra bi trebala biti kiša s prelaskom u snijeg. Jedini koji će imati još teži posao su organizatori”, izjavio je Ivica Kostelić nakon što se u ulozi predvozača spustio po Crvenom spustu uoči prve vožnje slaloma za skijašice.

“Staza je dosta dobra, s obzirom na uvjete”, ocijenio je stanje uoči starta ženske utrke. Najveći problem predstavljao je vjetar koji je puhao na mahove, a kao posljedica se pojavilo i lišće na stazi.

“Ovo je lutrija. Netko ima vjetra, netko nema. Sigurno ima utjecaja, ako na ravnom dijelu dobijete vjetar u prsa, možete izgubiti. Ima i lišća na stazi, ali oko toga se ništa ne može napraviti. Probali su organizatori maknuti lišće, ali ono nema nikakav utjecaj na skijaše.”

U godinama kad se borio za krunu snježnog kralja, Ivica Kostelić je uživao u navijačkom huku uz Crveni spust, kojeg već drugu godinu zaredom nema.

“Sigurno da bi nam bilo draže da su gledatelji ovdje, ali nema ih ni na većini utrka u Svjetskom kupu i takve su već gotovo dvije sezone iza nas. To je nešto na što se moramo naviknuti s obzirom na situaciju. Naravno, veselimo se nekakvoj budućnosti u kojoj će se gledatelji opet pridružiti utrkama.”

Iako je sljemenska utrka bila poznata baš po atmosferi, navijanje će najviše nedostajati hrvatskim skijašicama i skijašima.

“Publika je motivirajući faktor, ali svi su profesionalci, ne može publika odlučivati. Na domaćem su terenu, već to je prednost. Treba se samouvjereno ponašati na domaćem terenu. Morate probati izvući najbolje iz situacije.”

Ove godine nema ni snježne idile, koju su dodatno narušile visoke temperature posljednjih dana.

“Nema zimske bajke. Uvjeti su takvi kakvi jesu. To je samo stavilo pritisak na organizatore koji su morali napraviti ogroman posao da bi pripremili stazu. Šteta da nema tog zimskog dekora, ali na to ne možemo utjecati.”

Ono na što se može utjecati je da utrka ostane u Zagrebu, a Ivica o njezinoj važnosti za hrvatsko skijanje, a i šire, nema nikakve dvojbe.

“Iznimno je važna za skijaški savez. Utrka nakon dugo godina ima već i nekakav pedigre u Svjetskom kupu, što je dobro i za određenu sliku, brend Zagreba i Hrvatske. Za našu reprezentaciju i mlade generacije znači jako puno”, zaključio je veliki Ivica Kostelić, posljednji hrvatski predstavnik koji se popeo na pobjedničko postolje na Crvenom spustu, 5. siječnja 2012., kad je osvojio treće mjesto.

IZVORHINA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here