Krešić: Dodik će nakon ovih sankcija biti apsolutni pobjednik izbora u RS-u

Novinar i politički analitičar Zoran Krešić bio je gost Dnevnika RTV Herceg-Bosne, te komentirao sankcije koje su uvedene Miloradu Dodiku.

To je prije svega jedan politički potez američkih vlasti, za koji tvrde da je povezan s korupcijom, a zbog toga je Dodik 2017. godine bio stavljen na crnu listu zbog podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, makar je tako bilo objašnjeno, a sad je zbog djela korupcije. A pod sankcijama je i još nekoliko dužnosnika. Rekao bih da se ostvarilo ono što se očekivalo, rekao je Krešić i dodao:

Imat ćemo nastavak jedne blokade i ovo je dolijevanje ulja na vatru i ovo sigurno neće zaustaviti Dodiku, očekujem da će uslijediti i neka reakcija s druge strane. Ne treba se veseliti ovim sankcijama jer će dodatno pogoršati stanje u BiH. Mogu reći kako će nakon ovih sankcija Dodik biti apsolutni pobjednik izbora u Republici Srpskoj, rekao je između ostaloga Krešić.

Govorio je i o dvjema političkim krizama (iz RS-a i Federacije) koje bi mogle esklarati ove godine te kakva će biti situacija oko (ne)održavanja i moguće neimplementacije izbora u ovoj godini.

Opširnije pogledajte u nastavku.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here