Kućni testovi na koronu: Amazon donio neočekivanu odluku

Interes Amerikanaca za kućnim testovima na koronavirus u predblagdansko vrijeme dosegao je vrhunac.

To je motiviralo neke od najvećih trgovaca da donesu neočekivanu odluku o ograničenju broja testova koji se mogu kupiti
Tako je Amazon ograničio prodaju svojih kućnih kompleta za testiranje na COVID-19 usred porasta potražnje jer se omikron varijanta koronavirusa širi zemljom poput šumskog požara.

Slučajevi koronavirusa ponovno rastu u SAD-u kako se vrlo zarazni soj omikron širi i postao je dominantna varijanta COVID-19 u zemlji, čineći 73 posto slučajeva.

Nagli porast doveo je do velike potražnje za kućnim testovima uoči blagdana, jer se mnogi Amerikanci okupljaju sa svojim obiteljima. Bilo je izvješća o dugim redovima na mjestima za testiranje na COVID-19 i u ljekarnama koje brzo ostaju bez testova.

Kao odgovor na porast, Walgreens i CVS objavili su u utorak da ograničavaju broj kućnih testova koje kupci mogu kupiti u trgovini i online na deset.

Walmart je nedavno postavio ograničenje od osam kompleta po kupnji putem interneta. Isto tako, Amazon je u srijedu rekao da ograničava kupnju vlastitog PCR testnog kompleta kod kuće na deset jedinica po kupcu.

Glasnogovornik Amazona rekao je za CNBC da zbog povećane potražnje doživljava manjak zaliha nekih testova na koronavirus.

Tvrtka je dodala da radi na osiguranju dodatnih zaliha COVID testova od svojih prodajnih partnera. Testovi od drugih dobavljača dostupni na Amazonovoj platformi također su ograničeni. Najprodavaniji kućni test, kalifornijskog proizvođača iHealth Labs, ograničen je na pet testova po osobi.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here