Lewandowski se oglasio po pitanju Zlatne lopte

Ove godine u utrci za prestižnu nagradu Ballon d’Or ili Zlatna lopta pobijedio je Lionel Messi, i to po sedmi put u svojoj karijeri, dok je na drugom mjestu završio poljski napadač Robert Lewandowski koji igra sjajnu sezonu.

Upisao je ove sezone 48 golova i dodao osam asistencija u 40 nastupa za Bayern u svim natjecanjima, ali to nije bilo dovoljno da pretekne Messija. To ga je, priznaje Lewandowski za poljski Kanale Sportowny, itekako rastužilo.

“Osjećam tugu. Ne mogu to opovrgnuti”, rekao je pa dodao.

“Ne mogu reći da sam sretan, dapače. Osjećam tugu, bio sam toliko blizu, borio sam se s Messijem. Naravno, poštujem ga, poštujem što je sve ostvario. Međutim činjenica da sam se borio s njim za tu nagradu pokazuje mi koju razinu mogu dostići”.

Nakon što mu je dodijeljena nagrada, Messi je u svom govoru od France Footballa zatražio da poljskom napadaču uruče nagradu za prošlu, 2020. godinu koja se nije dodijeljivala zbog globalne pandemije koronavirsa.

Upravo je Lewandowski bio glavni favorit za osvajanje te nagrade, ali kako otkriva, to mu ništa ne znači.

“Nisam toliko entzuijastičan oko nagrade za prošlu godinu. Nadam se da je Messijeva izjava bila iskrena, ne trebaju mi njegove prazne riječi”, zaključio je Lewandowski.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here