Livaja i Subašić kažnjeni zbog pjevanja “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluku o kaznama Hajdukovim igračima Marku Livaji i Danijelu Subašiću.

Livaja je kažnjen s 35, a Subašić s 20 tisuća kuna. Prošli su bez suspenzije ili kazne neigranja utakmica HNL-a.

“Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju.

Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju”, navodi se u obrazloženju “presude”.

Klakočer je Livaju i Subašića kaznio osam dana nakon što mu je povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni, po službenoj dužnosti, prijavio spomenute igrače. “Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HNL-a, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika”, objavila je tada Prva HNL.

Podsjetimo, prije dva tjedna, nakon pobjede Hajduka na Maksimiru protiv Dinama 2:0 u derbiju 18. kola HNL-a, Hajdukovi navijači su igrače dočekali ispred Poljuda po povratku u Split.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here