Marca: Modrićeva legenda ne prestaje rasti

Jedan od najuglednijih španjolskih nogometnih listova hrvatskom veznjaku Luki Modriću posvetio je članak pun hvalospjeva i nazvao ga vjerojatno najboljim veznjakom u povijesti Real Madrida. Modrić je prije tri dana odigrao punih 90 minuta u pobjedi Reala nad Interom u Ligi prvaka. Bio mu je to prvi put da je od početka utakmice ponio kapetansku vrpcu Kraljevskog kluba, a svečanu prigodu uveličao je i epitet igrača utakmice.

Dokapetan Reala i zamjenik Karima Benzeme u 37. godini života ne pokazuje znake usporavanja i konstantno nudi vrhunske partije u sredini terena. Ove sezone prikupio je već 1306 minuta, odnosno 77 minuta po odigranom susretu. Ugledni dnevni list Marca danas je Modriću posvetio članak u kojem ga stavlja u rang najvećih klupskih legendi, ali naglašava kako je malo tko od njih igrao na ovoj razini s 36 godina.

“Nikada u povijesti Reala nije 36-godišnjak toliko značio klubu i dominirao u njemu. U dvije glavne utakmice jeseni, protiv Real Sociedada u La Ligi i Intera u Ligi prvaka, sjajno je odigrao po svih 90 minuta i još prvi put bio kapetan. Hrvat je posebno efektnu lekciju očitao protiv Intera, koji je prije tri godine uradio sve da dovede najboljeg igrača tadašnjeg SP-a,” dive se madridski novinari.

“Modrić, koji i u veteranskim godinama donosi magiju igri Reala, legenda je kluba, vjerojatno najbolji veznjak koji je igrao za klub. Otkako je Reala, nijedan njegov veznjak nije u toj dobi bio tako važan ni igrao na takvoj razini. Na poziciji koja zahtijeva najviše i na kojoj se jako rijetko može vidjeti veterane da pružaju partije makar više srednje klase, Modrić igrao kao da je u najboljim godinama”, prenosi hrvatski mediji hvalospjeve Luki Modriću Marca navodi neke slične primjere iz povijesti i ističe legende Josea Mariju Penu i Ipina koji su 30-ih i 40-ih igrali za Real u dobi u kojoj je Modrić danas, ali tada više nisu bili ni prvotimci, a kamoli ključni igrači.

Razlog je taj što je “sredina terena drobilica čak i vrhunskih te dugovječnih igrača”. Na toj poziciji dugovječan je bio veliki Miguel Munoz, ali kako podsjeća Marca, on je s Modrićevih 36 godina odigrao samo šest utakmica u sezoni.

“Jedini koji se donekle približio Hrvatovom idealu u Realu je Munoz Pirri, koji se oprostio pobjedom u finalu Kupa kralja 1980. i kao prvotimac, ali u sezoni u kojoj je navršio 35 godina je iz veze prekomandiran na libera, zapovjednika obrane.”

Na kraju Marca stavlja Modrića u ravan dvojice ponajvećih igrača u povijesti kluba koji su držali Real na vrhu europskog nogometa 50-ih i 60-ih: “Hrvat neće biti najstariji igrač u povijesti Reala. To su Ferenc Puskas (39) i Alfredo Di Stefano (37), ali on ne pati od toga. Modrić je legenda na razini ta dva Realova giganta.”

S obzirom na to kako Modrićeve vještine stare poput dobrog vina, a da Zlatan Ibrahimović demonstrira kako je vrhunski nogomet moguće igrati i s 40 na leđima, nismo se spremni okladiti kako Modrić neće nadmašiti legendarnog Mađara i Argentinca, te postati najdugovječnija legenda u povijesti najtrofejnijeg nogometnog kluba.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here