Marca prepisala koliko Modrić zarađuje. Cifra je ogromna i nevjerojatna

Najčitaniji španjolski list u tekstu pod naslovom “Koliko legenda Reala vrijedi u 2021. godini” navodi enormno visoku plaću Luke Modrića.

Marca je “izračunala”, a zapravo prepisala s portala “eurofootballrumours”, da Modrić ima plaću 23.8 milijuna eura godišnje. Dodaje da je to 1.960.944,27 eura mjesečno, odnosno 457.630 eura tjedno. Slijedom toga, Modrić dnevno zaradi 65.375,71 euro, po satu 2.723,99 eura, minuti 45.40 eura, a po sekundi 0.75 eura. Ova vijest se proširila svjetskim medijima, ali je nevjerojatna.

Ustvari čak ni genijalac poput Modrića nema toliku plaću, posebno ne nakon što je zagazio u 37. godinu života. Modrić je godinama bio potplaćen u odnosu na značaj i važnost u Realu, a pretprošlim produljenjem ugovora s klubom u kojem je od 2012. ta je nepravda djelomično ispravljena.

Modrić zapravo ima tri puta manje od onoga što mu se pripisuje

Prema relevantnim španjolskim izvorima, Modriću je tim ugovorom bila zajamčena godišnja plaća od 9.5 milijuna eura, koju je dobivao u dvije rate tijekom spomenutog obračunskog razdoblja.

Međutim, Modrić je jednogodišnjim produljenjem ugovora s Realom, koji je potpisao u svibnju ove godine, pristao na smanjenje plaće od, kako su španjolski mediji navodili, 10 posto. Tako da mu je sada godišnja plaća nešto više od 8.5 milijuna eura, a ne gotovo trostruko više, koliko pišu eurofootballrumours, a prenosi Marca.

Važno je naglasiti da ova dva izvora za spomenutu Modrićevu plaću ne navode je li ona u neto ili bruto iznosu, dok Capology, najreferentniji izvor kada su u pitanju plaće nogometaša, ističe da Modrić godišnje zarađuje 19.7 milijuna eura, ali navodeći da je to bruto iznos. Od njega treba odbiti polovicu i tako se dobije iznos koji Modrić doista dobije.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here