Meteorolog Sladić otkrio hoće li biti snijega na dočeku Nove godine

Tijekom dana u većem dijelu Bosne prestanak padalina, a nove se očekuju krajem dana i tijekom noći. Intenzivnije padaline se očekuju na području Hercegovine.

U Bosni i Hercegovini nas danas očekuje oblačno vrijeme s kišom, a prognoza za predstojeće dane kaže da će se slične vremenske prilike i nastaviti. Snijega neće biti, a temperature će biti više nego što je uobičajeno za ovo doba godine. Tijekom dana u većem dijelu Bosne prestanak padalina, a nove se očekuju krajem dana i tijekom noći.

Intenzivnije padaline se očekuju na području Hercegovine. Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C. U ponedjeljak oblačno s kišom. Tijekom dana postepeni prestanak padalina u Bosni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

U utorak oblačno, s manje kiše. Padaline se očekuju u Hercegovini, istočnim i središnjim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 °C.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća u Hercegovini, središnjim i istočnim područjima Bosne. Na planinama može biti i slabog snijega, ali će se kratko zadržati.

Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u svojoj kratkoročnoj prognozi najavili su da će pred kraj godine biti intenzivirane padavine, no zbog relativno visokih temperatura i snijeg koji bude padao ponegdje,brzo će se otopiti.

Sudeći po prognozi Nedima Sladića, gradovi u BiH neće se zabijeliti prije 5. siječnja. što znači da bi bez snježnog pokrivača trebali dočekati 2022. godinu.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here