Mijenja se pravilo na koje se žalila Sandra Perković kao i većina atletičara

Dijamantna liga odobrila je novi format završnice bacačkih disciplina i skokova, koji će uzeti u obzir svako bacanje ili skok prilikom odlučivanja o pobjednicima natjecanja umjesto samo posljednjeg pokušaja troje vodećih.

Stari format nije uzimao u obzir ocjene postignute u prethodnih pet pokušaja, čak i ako bi bile dovoljne za pobjedu u natjecanju, s tim da su samo tri vodeća atletičara i atletičarke zaradili šesti i posljednji pokušaj odlučivanja pobjednika.

Većina atletičara je bila protiv dosadašnjeg formata
Promjenu za skokove i bacanja odobrila je Generalna skupština Dijamantne lige u Rimu nakon konzultacija sa sportašima, trenerima, prenositeljima i organizatorima mitinga.

“Kada smo ove sezone razgovarali i pristali isprobati format Final 3, bili smo zabrinuti, ali smo razumjeli zašto se ovaj koncept razmatra”, rekla je potpredsjednica Komisije za sportaše Valerie Adams.

“Upravni odbor Wanda Diamond League obećao je konzultacije sa sportašima i ostalima na kraju sezone, što su i učinili, a mi smo dogovorili revidirani format za koji mislimo da će bolje funkcionirati za sportaše i navijače.”

Većina atletičara, među kojima i Sandra Perković, bila je protiv dosadašnjeg formata, u kojem su svi ostali atletski događaji bili zaustavljeni za vrijeme trajanja Final 3 kako bi se televizijskim kućama omogućilo da se usredotoče na glavni događaj i “izgrade dramu”.

Privremeni kalendar za 2022. objavljen je prošlog mjeseca, a sezona počinje u svibnju u Dohi i završava u Zürichu u rujnu. Sportaši će se također natjecati u Kini prvi put od pandemije covida-19.

IZVORHINA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here