Milanović: Iduća godina bit će teška za Hrvate u BiH, bošnjački unitaristi žele ih satrati

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da će iduća godina biti teška za Hrvate u BiH koje žele ‘satrati’ bošnjački unitaristi, aludirajući da im premijer Andrej Plenković u tome ide na ruku.

Milanović je novinarima u KFOR-ovom Kampu “Villaggio Italia” kod Peći, gdje je posjetio hrvatske vojnike, odgovarao na to što ga je hrvatski premijer Plenković dan ranije nazvao štetočinom.

“Mi imamo manevarski prostor da zaštitimo interes Hrvata u BiH bez da se posvađamo s bilo kim. Milanović je štetočina i to se vidi. On se tako ponaša”, rekao je Plenković.

Milanović kaže da šteti jedino premijerovom osobnom ugledu.

“Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s nekim ljudima. Tu nema ugleda, to su naprosto interesi”, istaknuo je Milanović.

Istaknuo je da će 2022. biti “teška godina” za bosanskohercegovačke Hrvate jer će ostati bez “zadnjeg utočišta na koje se mogu pozvati”, čime je aludirao na mogućnost da brojniji Bošnjaci na izborima 2022. izaberu dovoljan broj izaslanika u hrvatskom klubu Domu naroda, čime bi bez njih mogli formirati entitetsku i/ili državnu izvršnu vlast.

“Ovi bošnjački unitaristi koji žele ‘satrati’ Hrvate, to su doslovno njegovi (Plenkovićevi)”, dodao je.

“Ako sam ja zbog toga štetočina, ja sam najponosnija štetočina i podići ću sebi spomenik trajniji od mjedi samo zbog toga”, kazao je Milanović.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here